Alternativ att spela på

I craps finns det en mängd olika utfall som du kan spela på. Under en och samma spelomgång kan du hinna med att spela på flera olika alternativ och då vinna pengar på flera olika satsningar. Här presenterar vi några av dem.

Spela på nästa kast
Ett snabbt spelsätt som med lite tur kan ge riktigt stor utdelning är att spela på vad det nästa kastet av de två tärningarna kommer att visa för någonting. Hur stor chans det är att man gissar rätt skiljer sig från de olika utfallen (t.ex är det större chans att summan 7 kommer fram än summan 12, då det behövs just 6+6 för att få den) och skillnaden syns även i utdelningen.  Här kommer några olika satsningar på nästa kast:
 Any Seven: Här tror du på att nästa kast kommer att visa summan sju. Just denna summa har störst chans att komma upp och kan bli till av kombinationerna 1+6, 2+5 eller 3+4.
– Field bets: Här tror du att shootern kommer kasta 2, 3, 4, 9, 10, 11 eller 12. Kommer någon av de andra summorna upp så förlorar du.
– Big 8 och Big 6: Här satsar du på att summan kommer bli 6 eller 8 vid nästa kast. Även dessa summor kan komma till av flera olika tärningskombiantioner.
– Hard way: Här tror du på att tärninganra kommer att bilda ett par i tvåor, treor, fyror eller femmor innan summan 7 dyker upp.

Spela på att shootern klarar sig
Någonting annat som man kan spela på är att man tror att shootern kommer klara sig förbi de olika nivåerna i spelet. Vid första spelomgången gäller det för shootern att kasta summan 7 eller 11 för att vinna. Kastar denne istället summan 2, 3 eller 12 så förlorar den. Kommer övriga siffror upp så har man etablerat en point och får gå vidare till nästa spelomgång. Där gäller det att försöka kasta fram sin point på nytt och samtidigt undvika summan sju. Här är de sätten som du kan spela på shootern.
– Pass line: Om du tror att shootern kommer ta sig vidare i spelet genom att vinna eller etablera en point placerar du dina marker på pass line.
– Don’t pass line: Vill du däremot spela mot shootern och tror att denne kommer förlorar under den första omgången lägger du dina marker på don’t pass line.
– Come bar: Här kan du som tror att shootern klarar sig i den andra omgången placera dina marker.
– Don’t come bar: Tror du att sjuan kommer upp före den etablerade pointen i den andra omgången så placerar du dina marker här.

You missed